Kuoroesittely

Kamarikuoro Arios on perustettu keväällä 1996 Torniossa. Tällä hetkellä kuorossa on 22 laulajaa, ja olemme kotoisin pääasiassa Torniosta ja Haaparannalta. Ajatuksellisesti kuoron nimeksi on sittemmin muotoutunut Kamarikuoro Arios - Rakkaudesta lauluun. Kuoro harjoittelee Torniossa viikoittain valmistellen ohjelmistoa erilaisten teemojen ympärille.

Kamarikuoro Arios on tehnyt aktiivisesti yhteistyötä muiden kuorojen kanssa sekä Suomessa että ulkomailla. Kesällä 2010 kuoro mm. matkusti Italiaan konsertoimaan Rooman ja Materan kaupunkeihin ja kesäkuussa 2012 kuoro konsertoi Norjassa Lovundin saarella.

Kamarikuoro Arioksen johtajina on toiminut sen 15 vuotisen historiansa aikana useampi musiikin ammattilainen. Kuoron taiteellisena johtajana on huhtikuusta 2009 lähtien toiminut torniolainen musiikinopettaja ja kuoronjohtaja Tarja Vanhala. Vanhala on toiminut erilaisten kuorojen johtajana vuodesta 1981. Kautena 2013 - 2014 kuoron taiteellisina johtajina toimivat Johanna Päätalo ja Tarja Vanhala. Vuonna 2015 taiteellisena johtajana toimii Johanna Päätalo.

Kamarikuoro Arios on toimintansa aikana valmistanut ja esittänyt sekä kirkkokonsertteja että muista musiikkilajeista koostuvia ohjelmia, joita on voitu esittää erilaisissa konserteissa ja tilaisuuksissa. Arioksen ohjelmisto on muiden alueen kuoroista poik­keavaa, kuitenkin laulullista, klassista ja traditioon perus­tuvaa. Kuoron ja kuorolaisten tavoitteena on ”oman viihtymisensä li­säksi välittää laulun iloa ja nautintoa satunnaisille kuulijoille”.

 Kuoro esiintyy mielellään erilaisissa tilaisuuksissa ja räätälöi ohjelmiston tapahtumaan sopivaksi. Ota rohkeasti yhteyttä pj Heli Lukkariniemeen  (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).
 Löydät meidät myös facebookista nimellä Kamarikuoro Arios.